Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fira de Sant Miquel llena de nuevo el 100% de su espacio expositivo
Del 29 de setembre al 2 d'octubre, al costat del Saló Eurofruit, en el recinte de Fira de Lleida

Fira de Sant Miquel omple de nou el 100% del seu espai expositiu

Redacció Interempresas20/09/2011

20 de setembre de 2011

Si mancant un mes ja hi havia un 97% dels 22.500 metres quadrats d'espai d'exposició ocupats, era lògic que amb les habituals incorporacions d'última hora, Fira de Sant Miquel pengés de nou el cartell de 'Complet'. Mantenint la fórmula de l'any passat, de rebaixar a quatre els dies de fira, la institució firal catalana ha apostat de nou per un certamen en què ha prevalgut la captació de visitants, l'organització d'accions internacionals i l'establiment d'acords de col·laboració amb altres entitats firals estatals.
Un total de 350 expositors en una extensió de 26.500 de metres quadrats són les xifres que, igual que l'any 2010, marquen la 57ª edició de Fira de Sant Miquel i 26ª Eurofruit. Un ple absolut que ve a corroborar amb bons resultats el treball realitzat des de Fira de Lleida, que ha apostat per reforçar les seves estratègies habituals per atreure expositors, potenciant les campanyes de captació de visitants, organitzant accions internacionals (com la missió inversa d'importadors colombians de maquinària agrícola) i establint acords de col·laboració amb altres entitats firals estatals i d'altres països. Dins d'aquest capítol, l'Ajuntament de Lleida ja ha signat al llarg de l'últim any acords amb els de Barbastro i Saint-Gaudens, i amb la Chambre d'Agriculture donis Hautes Pyrénées, a França, destinat a promoure la presència d'expositors de cadascuna d'aquestes aquestes zones en les fires organitzades per les altres.
180.000 visitants van acudir al recinte de Fira de Lleida durant la passada edició
180.000 visitants van acudir al recinte de Fira de Lleida durant la passada edició.
Entre les iniciatives d'aquest any es troba la programada per la Cambra de comerç i Indústria de Lleida que aprofitant el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel ha organitzat una missió comercial inversa amb empresaris colombians del sector de la maquinària agrícola. Concretament, l'acció comercial permetrà a les empreses lleidatanes, fabricadores de maquinària agrícola i d'equipaments per al camp, mantenir reunions de negoci amb importadors i tècnics colombians en el Palau de Congressos - La Llotja. Amb un àrea de cultiu de més de 40 milions d'hectàrees, Colòmbia és un mercat en el qual tenen cabuda una gran varietat d'equips i altres subministraments per a l'agricultura, molts dels quals són fabricats per empreses lleidatanes.
Sant Miquel premiarà de nou a l'últim en innovació en maquinària agrícola
Sant Miquel premiarà de nou a l'últim en innovació en maquinària agrícola.
Una vegada més, les cites de Sant Miquel i Eurofruit premiaran les innovacions més destacades en maquinària agrícola i també en el sector frutícola. El 15º Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, dotat amb 1.000 i 500 euros respectivament, té com a objectiu premiar les màquines agrícoles i els equips de transport, maneig, classificació i embalatge de productes agrícoles que incorporin avanços a les seves prestacions. Per tal motiu, seran especialment considerats els avanços en el propi disseny i concepció de la màquina, la utilització de nous materials, les aplicacions innovadores d'automatismes, les tècniques de visió artificial i robòtica i l'adopció de criteris d'enginyeria concurrents. El 15º Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles, amb la mateixa dotació econòmica, premia una millor protecció dels usuaris de les màquines agrícoles. Per tal motiu, es valoraran especialment els avanços en les solucions innovadores destinades a complir la reglamentació vigent sobre mesures de seguretat de les màquines.

El 15° Concurs d'Innovacions en el sector frutícola, premia una vegada més els materials, tècniques o equips destinats a la producció frutícola o a la transformació industrial de la fruita que no hagin estat exposats en edicions anteriors de la Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit i que representin un notable avanç sobre la tecnologia actualment disponible, especialment referent a una millora de la qualitat dels productes frutícolas.

Finalment, Sant Miquel no s'oblida de la literatura agrària i ha convocat el XL Premi del Llibre Agrari, mitjançant el qual es pretén distingir aquelles obres recentment publicades que representin una aportació remarcable en l'àmbit agrari espanyol i estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada al sector agrari.

50 activitats paral·leles marcades en l'agenda de Sant Miquel

Fira de Sant Miquel i Eurofruit acull durant els seus quatre dies de celebració més de 50 activitats paral·leles, destacant la varietat i l'interès de la temàtica per sobre de tot. El primer dia de fira se celebra la XIX Jornada de la Cooperació que, amb el títol 'Innovació: la fórmula. Quan? Ara!', desenvolupa la Fundació Catalana de Cooperació. El mateix dia també tindrà lloc l'I Congrés d'Asaja Lleida, d'àmbit estatal, que inclou una conferència a càrrec de dos experts de la Unió Europea sobre l'orientació de la nova PAC, jornades de porcí i de boví de carn i una xerrada sobre les assegurances agràries a partir de 2012.

Igualment, l'Associació de Ramaders de Caprí de Catalunya (ARCC) i l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (Acsa) realitzen una trobada el dia 29 amb un monogràfic sobre la qualitat i seguretat alimentària en explotacions lleteres d'oví i caprí i la presentació de la 'Guia de pràctiques correctes d'higiene per a explotacions lleteres de bestiar oví i caprí'.

Fira de Sant Miquel acull un any més la Jornada de la Cooperació
Fira de Sant Miquel acull un any més la Jornada de la Cooperació.
El dijous 29 a la tarda tindrà lloc la 7ª Jornada Agroprés-Icea-Etsea-UdL, que porta el títol 'És la pera una clara oportunitat per la fruticultura de la regió de Lleida? Producció, costos, comercialització, qualitat i bon futur de la pera', que inclou tres conferències, una taula rodona i la presentació del llibre 'Entendre l'agricultura'.

Ja el divendres 30, se celebra en sessions de matí i tarda, la 4ª Jornada de Sanitat Vegetal 2011, que organitza el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mitjà Natural de la Generalitat de Catalunya, i portarà el títol 'La producció agrícola davant el repte de la seguretat alimentària'. D'altra banda, la Sotsdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya durà a terme la jornada 'Petjada de carboni i impacte en el sector frutícola'.

DelegBCN, entitat que col·labora amb les empreses en la promoció i la comercialització de productes i serveis, presentarà el projecte de creació d'una UTE d'empreses exportadores de productes agroalimentaris per fomentar la seva venda a l'exterior, reduir costos, aprofitar sinergies i fer més atractiva la seva proposta comercial.

Finalment, el dissabte 1, el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya durà a terme una sessió relativa a aigua i ZEPAS, mentre que l'organització agrària JARC ofereix una jornada sobre oli de taula, i Va unir de Pagesos organitza diversos tastos de mel, vins, formatges i fruita dolça.

Empreses o entitats relacionades

Fira de Lleida
Sant Miquel - Eurofruit (Fira de Lleida)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beNebext - Expo AgritechSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis